Over Praktijk Oefentherapie Bussum

Geschiedenis van de praktijk
De praktijk is gevestigd in gezondheidscentrum Torenlaan, in een 'jaren 20' pand van het Rode Kruis, in een rustige woonstraat van Bussum. In het pand waarin we u ontvangen werken diverse disciplines uit de gezondheidszorg met elkaar samen om u beter van dienst te zijn. De sfeer is er huiselijk, in de wachtkamer kunt u wat lezen en kinderen kunnen er een spelletje doen.
De praktijk is goed bereikbaar per fiets, auto, bus en trein. De fiets kunt u achter het pand in de fietsenrekken plaatsen. Wanneer u met de auto komt, kunt u vóór het pand gratis parkeren.

We hebben dit pand in mei 2012 betrokken. Voorheen waren we gevestigd in het Nassaupark in Bussum.
De praktijk bestaat al meer dan 35 jaar. We werken onderling vaak al jaren samen in goede harmonie.

Vacature / ruimte te huur
Momenteel zijn er diverse dagdelen te huur in ons gezondheidscentrum. Wij staan open voor disciplines in de gezondheidszorg die een aanvulling of versterking vormen op het reeds aanwezige team.
Neem contact met ons op voor meer informatie over dagdelen, huurprijs, enz. Gezondheidscentrum Torenlaan 11B Bussum

Visie van de praktijk
Oefentherapeuten coachen, behandelen, corrigeren, begeleiden, geven inzicht en advies, zorgen voor plezier en vertrouwen in je lijf, luisteren naar jou én oefenen met je.
Je komt om iets te oefenen of te leren, het kunnen komt later!

 

Welkom op deze site en welkom in onze praktijk voor Oefentherapie en Kinderoefentherapie.
Afspraak
Het maken van een afspraak; de eerste afspraak maakt u telefonisch . Afhankelijk van uw hulpvraag of klacht adviseren we bij welke therapeut u het beste terecht kunt. Ook kunt u uw voorkeur voor een therapeut aangeven. Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk. Oefentherapie is direct toegankelijk zonder verwijzing van een arts. Wel brengen wij uw huisarts middels een speciaal formulier op de hoogte, indien u daar toestemming voor geeft. Wanneer u wel door een arts bent verwezen, dan hebben wij de verwijsbrief met uw gegevens, bevindingen en verwijsreden nodig.

Behandeling
De eerste behandeling Wij controleren uw persoons- en verzekeringsgegevens. Daarna bespreken we uw klachten en volgt er meestal een lichamelijk onderzoek. We bekijken uw houding, bewegingen, spierspanning, ademhaling, enzovoort. Na afronding van het eerste onderzoek bespreken we met u de resultaten en de hieruit voortvloeiende behandeling.
Oefentherapie is een praktische leermethode gericht op het wegnemen of voorkomen van klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Een oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen en de relatie tussen bewegen en uw klacht. U krijgt inzicht in de oorzaak van uw klacht en de reactie van uw lichaam op pijn, over-belasting en spanning. Vervolgens leert u stap voor stap een betere manier van bewegen, anders te belasten en goed om te gaan met ziekte en spanning. Hierdoor verminderen of verdwijnen klachten en keren vaak niet meer terug. De oefeningen die gebruikt worden zijn geen doel, maar een middel om ons doel te bereiken. Door zelf, dagelijks, de speciaal op u afgestemde oefeningen te doen en het geleerde toe te passen, leert u weer gezonder te bewegen om uiteindelijk weer optimaal te functioneren, thuis, op het werk, bij studie, tijdens hobby`s of sport. Alhoewel er een overlap bestaat, vullen fysiotherapie en oefentherapie elkaar eerder aan dan dat ze gelijk zijn. Daar waar de oefentherapie beschikt over instrumenten ter beoordeling en verbetering van uw dagelijks functioneren, kan de fysiotherapie uitkomst bieden bij meer accute problematiek. Oefentherapie Cesar-Mensendieck is voor alle leeftijden en de therapeut houdt rekening met uw persoonlijke mogelijkheden, handicap en motorische vaardigheid.
Indien nodig, kunnen wij ook bij u aan huis komen.

Route naar Praktijk Oefentherapie Bussum

Deel uw ervaring

Wij willen u vragen om onderstaande criteria te beoordelen waarbij een 1 staat voor zeer slecht en een 10 voor uitstekend.
De velden met een * zijn verplicht.

Heeft u lang moeten wachten op een afspraak? Werd u op de door u afgesproken tijd geholpen of liep de afspraak uit?

Heeft u voldoende informatie ontvangen over uw aandoening/klacht en de behandeling hiervan?

Bent u tevreden over de behandeling? Hoe beoordeelt u het effect van de door u ontvangen behandeling?

Voelde u zich op uw gemak bij de zorgverlener? Was er voldoende aandacht en voelde u zich gehoord? Hoe was de communicatie met de zorgverlener?

Hoe ziet de praktijk eruit? Is de praktijk schoon en hygiƫnisch? Hoe is de bereikbaarheid? Heeft de praktijk alle faciliteiten voor uw behandeling?


Bij het delen van uw ervaring is alleen uw voornaam zichtbaar. Overige gegevens als uw e-mailadres worden niet vermeld en zijn enkel bekend bij Praktijkindebuurt.nl. Wij respecteren uw privacy.

Man Vrouw

Ervaringen met Praktijk Oefentherapie Bussum

8.5

,

Iedere week kreeg ik nieuwe oefenopdrachten waarmee mijn ongemakken tot een minimum zijn gereduceerd.
Lees meer
8.7

,

Ik vind het een leuke praktijk, met heel veel spelmateriaal. Er wordt duidelijke gezegd wat er gedaan wordt en waarom en wat ik thuis moet doen. Mijn rug is nu veel beter.
Lees meer
8.2

,

Prima praktijk
Lees meer

Stel een vraag aan Praktijk Oefentherapie Bussum

Captcha

Specialisaties

Wij beschikken over de volgende specialisaties:

Kinder
Psychosomatisch
Bekken
Arbeids / Bedrijfs
Methode Cesar

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van de volgende aandoeningen/klachten:

Hoofdpijnklachten
Nekklachten
Rugklachten
Knieklachten
Heupklachten
Schouderklachten
Armklachten
Bekken gerelateerde klachten
Enkel- en voetklachten
Longklachten
Neurologische klachten
Reumatische klachten
Psychosomatische klachten
Geriatrische klachten
Onderbeenklachten
Ademhalings- en ontspanningsklachten
Arbeidsgerelateerde klachten
Chronische pijnklachten
Hand-, pols, duim- en vingerklachten

Team

Paulien Stap-Pennock

foto Paulien Stap-Pennock Werkzaam in: Bussum Beroepsgroep: Oefentherapie BIG registratie: Onbekend

Mijn naam is Paulien Stap en ik werk sinds 1981 in Bussum. Mijn specialisaties zijn ademhaling, Parkinson, musici en Kinderoefentherapie.

Mensen die voor therapie bij mij komen, vertrouwen op mijn vakkennis en rekenen op een behandeling die is toegespitst op hun hulpvraag of pijnklachten. Zij vertellen uitgebreid wat hun klacht of probleem is. Dat is vaak veel meer dan alleen 'de klacht' of 'het probleem'. Een mens is méér dan dat. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen zich vertrouwd en veilig kan voelen in de therapiesituatie.
Ik neem in het eerste contact dan ook veel tijd om actief te luisteren en te analyseren. Vervolgens worden de mogelijkheden die ik hen als therapeut kan bieden besproken en kan de therapie starten.

Volwassenen en grote kinderen leren in de therapie zelfstandig en met nieuwe inzichten aan hun lichaam te werken. Daarbij is hun mentale instelling heel belangrijk. Ik probeer hen te begeleiden op de weg naar het doel wat ze zich hebben gesteld voor de therapie zodat ze ná de therapieperiode zelfstandig verder kunnen. Wat je leert in de therapie, daar heb je je hele leven plezier van omdat je zelf kunt signaleren wanneer je oude gewoonten en klachten weer naar voren komen én je dan weet wat je daaraan kunt doen. Zo houd je je klachten en bewegingsgewoonten onder controle en kun je weer lekker in je vel zitten, ook als je lichamelijke beperkingen hebt.
Mijn specialisaties bij volwassenen liggen op het gebied van ademhaling en ontspanning, Parkinson en klachten bij musiceren.

Met zowel de volwassen als de kinderen is het fijn werken. Het werken met zoveel verschillende mensen geeft variatie en plezier in mijn werk.

Voor kinder-oefentherapie: lees hier verder.

Lid VvOCM (Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck).
Geregistreerd in Kwaliteitsregister Paramedici onder nr.39901123694.

Jolanda Okhuijzen

foto Jolanda Okhuijzen Werkzaam in: Bussum Beroepsgroep: Oefentherapie BIG registratie: Onbekend

Mijn naam is Jolanda Okhuijzen, ik ben sinds 1984 werkzaam in deze groepspraktijk . We vormen een goed team en werken er in een warme en huiselijke sfeer. Het boeiende aan mijn werk is het nauwe contact met mensen, die vaak komen met een lichamelijke klacht en een hulpvraag. Ik merk dat patiënten gedurende de therapie hun eigen lichaam beter leren kennen en anders gaan gebruiken, daardoor wordt bewegen weer pijnvrij en plezierig. Het veranderen van een lichaamshouding vergelijk ik nog wel eens met nieuwe schoenen. De oude schoenen zitten meestal prettiger en zijn vertrouwd, maar als nieuwe schoenen zijn ingelopen en goed zitten, kunnen de oude weg en ben je heel tevreden met je nieuwe aanwinst. Een lichaamshouding veranderen is ook vreemd en voelt anders dan je gewend bent, maar als de pijnklachten verdwijnen en je gewend raakt aan het nieuwe bewegen, wil je niet anders meer. Je krijgt inzicht in de oorzaak van de klacht, ook als deze een emotionele of psychische oorzaak heeft. Een balansverstoring tussen lichaam en geest kan onbewust klachten geven. Je kunt figuurlijk teveel lasten op je schouders nemen of gebukt door het leven gaan. Er ontstaat een verstoring van het evenwicht tussen spanning en ontspanning. In de behandeling krijg je de tijd en de ruimte om in je eigen tempo aan herstel te werken door middel van o.a. adembegeleiding, ontspanning, stabiliteitstraining en bewustwording. Mijn specialisaties zijn: - adembegeleiding bij spanningsklachten , waaronder hyperventilatie - ademproblematiek zoals astma en COPD - ontspanning en bewustwording - balans en stabiliteitstraining - individuele zwangerschapsbegeleiding - begeleiding bij bekkenpijn / urine incontinentie - scoliose behandeling Lid VvOCM (Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck). Geregistreerd in Kwaliteitsregister Paramedici onder nr. 19901135194.

Tjitske Bethlehem

Werkzaam in: Bussum Beroepsgroep: Oefentherapie BIG registratie: Onbekend

Ik vergelijk het lichaam vaak met een huis. Bij jou thuis wil je je veilig en comfortabel voelen. Belangrijk voor het thuisgevoel is zowel de kwaliteit van je woning als de sfeer. Als je huis bijvoorbeeld te klein is dan raak je gespannen, is je huis niet goed onderhouden dan krijg je pijn. En wanneer de luchtcirculatie niet goed is, krijg je het benauwd. De methode Cesar ervaar ik als heel eenvoudig, nuchter, holistisch en meteen heel praktisch toepasbaar. Op momenten dat jij dat nodig hebt. Op het werk, tijdens je hobby`s en thuis. In mijn optiek is het heel belangrijk dat we het doel van de behandeling duidelijk en haalbaar voor ogen hebben. Een goede communicatie, eerlijk, menselijk contact en een intensieve samenwerking, zorgen voor een geslaagd resultaat van jouw behandeling. We zullen alleen werken met lichaamsoefeningen en streven uiteindelijk naar een evenwicht tussen dat wat je van je lichaam vraagt en dat wat het aankan. Je leert weer te staan als een huis en komt beter in je vel te zitten. Het is elke keer weer goed om te zien hoe blij iemand wordt als zijn huis weer een thuis is. Ik werk zowel in de praktijk als bij bedrijven. Door scholing en persoonlijke interesse houd ik me met de volgende gebieden bezig: * arbeidsrelevante klachten (voorkomen en behandelen), zie ook bedrijven * whiplash, nek-, schouderklachten en rsi * spanningsklachten, waaronder hyperventilatie en burnout * ademproblematiek zoals astma en COPD * rugklachten * houdingsproblematiek zoals scoliose * bekkenpijn rond de zwangerschap * individuele zwangerschapbegeleiding in specifieke gevallen. Samenwerking met huisarts, specialisten, verloskundigen, arbodienst, HRM, pz, psychologen en maatschappelijk werk, is voor mij vanzelfsprekend. Lid VvOCM (Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck). Geregistreerd in Kwaliteitsregister Paramedici onder nummer 69901150194.

Tamara Kruis

foto Tamara Kruis Werkzaam in: Bussum Beroepsgroep: Oefentherapie BIG registratie: Onbekend

Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Tamara
Kruis. Ik ben 21 jaar en woon in Apeldoorn.

Sinds 15 januari 2012 ben ik werkzaam in de Praktijk Oefentherapie Bussum als oefentherapeut voor kinderen.

In de zomer van 2011 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut en ik wist tijdens de gehele opleiding al dat ik met kinderen wilde gaan werken. Bij alle extra cursussen en verdiepingen koos ik voor oefentherapie en kinderen en naarmate ik mezelf verder ontwikkelde interesseerde ik mij steeds meer voor dit deel van de Oefentherapie.

Het werken met kinderen geeft mij zoveel plezier omdat zij nog heerlijk onbezorgd zijn. Ze zijn spontaan en zeggen wat ze denken. Dat vind ik zo verfrissend. Kinderen kunnen ook niet altijd duidelijk zeggen wat er met ze aan de hand is en dit maakt het interessant en spannend om samen met kind, zijn ouders en leerkracht te werken aan de puzzel.

Toen ik afgestudeerd was heb ik gesolliciteerd in Bussum naar aanleiding van een vacature kinderoefentherapie.

Na een korte sollicitatie procedure in december 2011 was ik degene die half januari 2012 mocht gaan beginnen in Bussum.

We zijn nu 2½ maand verder en ik heb het erg naar mijn zin. Zoals ik al dacht zijn kinderen helemaal mijn doelgroep. Ik begon met een paar kinderen en heb het nu opgebouwd naar 2-3 dagdelen. We hopen natuurlijk dat ik er daar nog veel aan toe mag voegen. 

Momenteel ben ik met de post-HBO opleiding Kinderoefentherapie bezig. Voor deze opleiding is de cursus ‘Motoriek en Kinderen’ een pré, deze heb ik september 2013 afgerond. Ik ben nog jong, maar zeer gemotiveerd om te werken. Het lijkt mij een nieuwe en spannende uitdaging om een bijdrage te gaan leveren binnen deze praktijk. Ik kijk er naar uit om nieuwe contacten op te doen.

Tamara KruisLocaties

Praktijk Kinderoefentherapie Bussum

Adres: Torenlaan 11B, Bussum Beroepsgroep: oefentherapeut Bekijk locatie

3 ervaringen
Praktijk Oefentherapie Bussum

Openingstijden

  • Maandag08:30 uur - 18:00 uur
  • Dinsdag08:30 uur - 21:30 uur
  • Woensdag08:30 uur - 19:00 uur
  • DonderdagGesloten
  • Vrijdag08:30 uur - 18:00 uur
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten

Zijn de gegevens onjuist?
Vul de nieuwe gegevens hieronder in.

Ervaring van T. Licher met Praktijk Oefentherapie Bussum

Op 10 februari 2014 schreef T. Licher de volgende ervaring:

Iedere week kreeg ik nieuwe oefenopdrachten waarmee mijn ongemakken tot een minimum zijn gereduceerd.

Gemiddelde: 8.5
Wachttijd: 8.5
Accomodatie: 8.5
Behandeling: 8.5

Ervaring van Jolien de Graaf met Praktijk Oefentherapie Bussum

Op 7 februari 2014 schreef Jolien de Graaf de volgende ervaring:

Ik vind het een leuke praktijk, met heel veel spelmateriaal. Er wordt duidelijke gezegd wat er gedaan wordt en waarom en wat ik thuis moet doen. Mijn rug is nu veel beter.

Gemiddelde: 8.7
Wachttijd: 10.0
Accomodatie: 8.0
Behandeling: 8.0

Ervaring van Anoniem met Praktijk Oefentherapie Bussum

Op 24 april 2012 schreef Anoniem de volgende ervaring:

Prima praktijk

Gemiddelde: 8.2
Wachttijd: 8.0
Accomodatie: 8.0
Behandeling: 8.5

Schrijf u in voor de nieuwsflits!