Gedragscode Praktijkindebuurt.nl

Gedragscode Praktijkindebuurt.nl bij het schrijven van een ervaring

Op Praktijkindebuurt.nl kunt u uw ervaring delen over de zorg. De ervaring die u schrijft, helpt andere bezoekers bij het maken van een keuze. De praktijk/zorginstelling/zorgorganisatie waarover u uw ervaring schrijft, weet dankzij u wat er goed gaat en wat de verbeterpunten zijn.

Waarom gebruiken wij een gedragscode?

De gedragscodes zijn opgesteld om op een respectvolle manier ervaringen te delen. Deze gedragscodes helpen u bij het schrijven van een bruikbare ervaring(en).

Gedragscode

  1. Vertel alleen over uw eigen ervaring met de zorg als patiënt of als naaste. Schrijf niet iets op dat u van anderen heeft gehoord.
  2. Schrijf alleen over een recente ervaring in de zorg. Wij plaatsen geen ervaringen van langer dan een jaar geleden.
  3. Schrijf uw ervaring in kleine letters.  
  4. Schrijf per praktijk niet meerdere ervaringen met vergelijkbare inhoud. Dubbele ervaringen plaatsen wij niet.
  5. Gebruik beschaafde taal en vermijd kwetsende uitingen. Wij plaatsen geen scheldwoorden, oproep tot actie, godslastering, discriminatie, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras of geslacht.
  6. Beschrijf alleen feiten of ervaringen. Wij plaatsen geen vermoedens en/of suggesties over beschuldigingen van strafbare feiten zoals mishandeling, fraude, oplichting, etc.
  7. Een ervaring mag inhoudelijk geen persoonlijke gegevens bevatten, zoals uw naam, e-mail, telefoonnummer of adres.  
  8. Maak geen reclame of zet geen spam en/of links naar andere websites in uw ervaring.
  9. Wij plaatsen geen ervaringen als deze zijn geschreven met een e-mailadres met beperkte geldigheidsduur. Wij willen u ten alle tijden op het mailadres dat u heeft gebruikt kunnen bereiken.  
  10. Heeft u een serieuze klacht over de praktijk/zorgorganisatie/zorginstelling dan raden wij u aan om deze (linken naar klachtenpagina voor klachten in de zorg) informatie goed door te lezen. Wellicht is het voor u in dat geval handiger om gebruik te maken van een krachtenregeling.  

Wat doen wij met de gedragscode?

Voordat uw ervaring op de website geplaatst wordt bekijken wij of uw ervaring voldoet aan de bovenstaande regels. Is dit niet het geval dan vragen wij u uw ervaring aan te passen zodat deze daarna alsnog geplaatst kan worden. Wij houden te allen tijde het recht om bij misbruik van de mogelijkheden van Praktijkindebuurt.nl of ernstige vermoedens hiervan maatregelen te nemen waaronder het verwijderen van ervaringen, het verwijderen van profielen van praktijken/zorgorganisaties/zorginstellingen en het blokkeren van e-mailadressen en/of IP-adressen.

Wie is verantwoordelijk voor de inhoud van de ervaring?

U blijft zelf te allen tijde verantwoordelijk voor de inhoud van uw ervaring. Ook nadat wij de ervaring hebben getoetst aan de hand van de bovenstaande regels en wij deze online hebben gezet.

Wanneer nemen wij contact met u op?

Wanneer uw ervaring niet aan de gedragscode voldoet, krijgt u bericht van ons. Wij geven u dan de gelegenheid om uw ervaring aan te passen. Als een zorgaanbieder een reactie onder de ervaring plaatst krijgt u hiervan bericht.

Als een praktijk/zorgorganisatie/zorginstelling contact met u zoekt

Doordat u uw ervaring deelt op Praktijkindebuurt.nl weet de praktijk/zorgorganisatie/zorginstelling wat er goed gaat en waar het mogelijk is om verbetering aan te brengen. Het kan zijn dat de praktijk/zorgorganisatie/zorginstelling naar aanleiding van uw ervaring contact met u wilt opnemen om te praten over de ervaring die u heeft geschreven of om nadere toelichting aan u te vragen. In dat geval nemen wij contact met u op. Wij verstrekken nooit zonder uw toestemming gegevens over u aan de praktijk/zorgorganisatie/zorginstelling. Indien contact met u niet mogelijk is kunnen wij besluiten om uw ervaring (tijdelijk) te verwijderen.

(Her)gebruik ervaring

Praktijkindebuurt.nl kan te allen tijde besluiten (delen van) uw anonieme ervaring te publiceren in andere media. Bijvoorbeeld, maar niet beperkt tot; televisie, radio, internetsites, mobiele informatiedragers en printmedia. Door uw ervaring te delen op Praktijkindebuurt.nl geeft u op voorhand toestemming om u ervaring onvoorwaardelijk en eeuwigdurend hiervoor te mogen gebruiken.