Over Praktijk Kinderoefentherapie Bussum

Geschiedenis van de praktijk. De praktijk is gevestigd in gezondheidscentrum Torenlaan, in een \\\'jaren 20\\\' pand van het Rode Kruis, in een rustige woonstraat van Bussum. In het pand waarin we u ontvangen werken diverse disciplines uit de gezondheidszorg met elkaar samen om u beter van dienst te zijn. De sfeer is er huiselijk, in de wachtkamer kunt u wat lezen en kinderen kunnen er een spelletje doen. De praktijk is goed bereikbaar per fiets, auto, bus en trein. De fiets kunt u achter het pand in de fietsenrekken plaatsen. Wanneer u met de auto komt, kunt u vóór het pand gratis parkeren. We hebben dit pand in mei 2012 betrokken. Voorheen waren we gevestigd in het Nassaupark in Bussum. De praktijk bestaat al meer dan 35 jaar. We werken onderling al jaren samen in goede harmonie. Vacature / ruimte te huur: momenteel zijn er diverse dagdelen te huur in ons gezondheidscentrum. Wij staan open voor disciplines in de gezondheidszorg die een aanvulling of versterking vormen op het reeds aanwezige team. Neem contact met ons op voor meer informatie over dagdelen, huurprijs, enz.  Praktijk Oefentherapie Bussum, Torenlaan 11B Bussum.

Wie ben ik? Paulien Stap-Pennock is kinderoefentherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van 0-4 en 4-16 jaar met motorische-, participatie- en ontwikkelingsproblemen en met emotionele issues die hun ontwikkeling belemmeren. Paulien hanteert - waar nodig - een 3-voudige therapeutische methode waarmee een totaal-aanpak mogelijk is. Emotioneel goed in je vel zitten, sensorisch en motorisch capabel en vaardig genoeg zijn. De volgende twee specialisaties maken de behandelmogelijkheden compleet; Sinds 2015 heeft Paulien zich gespecialiseerd in MNRI-reflexintegratie voor kinderen en volwassenen met hele diverse problemen op het gebied van sensoriek, motoriek, gedrag en leren. Haar meest recente specialisatie (2018) betreft Kind-In-Evenwicht coaching (methode Carla van Wensen). Met deze methode is de hulp naar kind én ouders compleet. Alle lagen van het brein van het kind (of de volwassene) kunnen worden aangesproken met een combinatie van alle kennis. Emoties, gevoelens en gedachten kunnen de ontwikkeling belemmeren. Met Kind-In-Evenwicht coaching kan Paulien kind én ouder beter in hun vel zetten. Zo kan het kind weer verder met zijn ontwikkeling. Paulien staat geregistreerd in het kwaliteitsregister voor Kinderoefentherapeuten en Oefentherapeuten. Zij is ook regulier oefentherapeut en behandeld kinderen met houdingsproblemen, orthopedische en neurologische afwijkingen en problemen.

Praktijkinformatie \\\'Praktijk Oefentherapie Bussum\\\' is o.a. een kinderoefentherapie praktijk gevestigd in Bussum. U kunt een beoordeling schrijven over deze praktijk en op onze officiële site kunt u ook beoordelingen van andere bezoekers lezen. Kinderoefentherapie is een op de motoriek van kinderen gerichte therapie. De therapie is bestemd voor kinderen die op een of andere manier problemen hebben met bewegen, doordat er ergens in hun bewegingsontwikkeling iets misgaat. Dit kan al op zeer jonge leeftijd gebeuren, zoals vlak na de geboorte. In onze praktijk komen kinderen uit de leeftijdscategorie 0 tot en met 12 jaar. De meeste kinderen vanaf 4 jaar die bij ons in de praktijk komen zitten op het reguliere basisonderwijs.Na een gesprek met de ouders en een uitgebreid onderzoek van motoriek, sensoriek en neurologische ontwikkeling van het kind, bespreken we de uitkomst van het onderzoek met de ouders / verzorgers en brengen advies uit. Indien kinderoefentherapie functioneel en zinvol lijkt, stelt de therapeut een behandelplan op en gaat daarbij uit van de individuele situatie en mogelijkheden van het kind. In overleg wordt de behandeling gestart.Indien van toepassing en gewenst, hebben wij overleg met de leerkracht van de school van het kind.Wij zien kinderen voor hele diverse redenen die te maken hebben met het waarnemen, bewegen en de senso-motorische ontwikkeling. Hieronder vallen ook problemen met schrijven, concentreren, enz. Soms gaan motorische problemen samen met gedragsproblemen of ontwikkelingsstoornissen. MNRI-reflexintegratie en/of Kind-In-Evenwicht coaching maken de behandeling dan compleet. Ook is er samenwerking met andere disciplines. Daarnaast behandelen wij ook kinderen met orthopedische problemen zoals, voet- en kniestand afwijkingen, scoliose, hoofdpijn, ademproblemen (Cara, hyperventilatie), enz.. Wanneer u wilt weten of we ervaring hebben met de behandeling van de problemen van uw kind, neemt u dan telefonisch contact met ons op (035-6932194). Of ga naar onze website en kies voor de \\\'contact\\\' pagina. Voor méér informatie: zie \\\'specialisaties\\\' of bezoek onze website: www.kinderoefentherapie-bussum.nl

Route naar Praktijk Kinderoefentherapie Bussum

Deel uw ervaring

Wij willen u vragen om onderstaande criteria te beoordelen waarbij een 1 staat voor zeer slecht en een 10 voor uitstekend.
De velden met een * zijn verplicht.

Heeft u lang moeten wachten op een afspraak? Werd u op de door u afgesproken tijd geholpen of liep de afspraak uit?

Heeft u voldoende informatie ontvangen over uw aandoening/klacht en de behandeling hiervan?

Bent u tevreden over de behandeling? Hoe beoordeelt u het effect van de door u ontvangen behandeling?

Voelde u zich op uw gemak bij de zorgverlener? Was er voldoende aandacht en voelde u zich gehoord? Hoe was de communicatie met de zorgverlener?

Hoe ziet de praktijk eruit? Is de praktijk schoon en hygiƫnisch? Hoe is de bereikbaarheid? Heeft de praktijk alle faciliteiten voor uw behandeling?


Bij het delen van uw ervaring is alleen uw voornaam zichtbaar. Overige gegevens als uw e-mailadres worden niet vermeld en zijn enkel bekend bij Praktijkindebuurt.nl. Wij respecteren uw privacy.

Man Vrouw

Ervaringen met Praktijk Kinderoefentherapie Bussum

8.3

,

Erg betrokken, zeer goede klik met de kinderen, fijne en goede communicatie. Tevens erg effectief. Hele goede ervaringen voor allebei mijn kinderen!
Lees meer
8.2

,

Erg fijn om te zien hoe betrokken men is met de kinderen, een compliment voor de therapeuten van Oefentherapie Bussum.
Lees meer

Stel een vraag aan Praktijk Kinderoefentherapie Bussum

Captcha

Specialisaties

Wij beschikken over de volgende specialisaties:

Kinder
Psychosomatisch
Methode Cesar

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van de volgende aandoeningen/klachten:

Hoofdpijnklachten
Nekklachten
Rugklachten
Knieklachten
Heupklachten
Schouderklachten
Armklachten
Bekken gerelateerde klachten
Enkel- en voetklachten
Neurologische klachten
Psychosomatische klachten
Geriatrische klachten
Onderbeenklachten
Ademhalings- en ontspanningsklachten
Arbeidsgerelateerde klachten
Chronische pijnklachten
Hand-, pols, duim- en vingerklachten

Team

Paulien StapPennock

foto Paulien StapPennock Werkzaam in: Bussum Beroepsgroep: Oefentherapeut Cesar en Kinderoefentherapeut BIG registratie: Onbekend

SpecialisatiesKinderoefentherapieParkinsonBalanstherapie Chris GroothofMusici

Mijn naam is Paulien Stap en ik werk sinds 1981 in Bussum. Mijn specialisaties zijn ademhaling, Parkinson, musici en Kinderoefentherapie. VOLWASSENEN Met zowel de volwassen als de kinderen is het fijn werken. Het werken met zoveel verschillende mensen geeft variatie en plezier in mijn werk. Mensen die voor therapie bij mij komen, vertrouwen op mijn vakkennis en rekenen op een behandeling die is toegespitst op hun hulpvraag of pijnklachten. Zij vertellen uitgebreid wat hun klacht of probleem is. Dat is vaak veel meer dan alleen 'de klacht' of 'het probleem'. Een mens is méér dan dat. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen zich vertrouwd en veilig kan voelen in de therapiesituatie. Ik neem in het eerste contact dan ook veel tijd om actief te luisteren en te analyseren. Vervolgens worden de mogelijkheden die ik hen als therapeut kan bieden besproken en kan de therapie starten. Volwassenen en grote kinderen leren in de therapie zelfstandig en met nieuwe inzichten aan hun lichaam te werken. Daarbij is hun mentale instelling heel belangrijk. Ik probeer hen te begeleiden op de weg naar het doel wat ze zich hebben gesteld voor de therapie zodat ze ná de therapieperiode zelfstandig verder kunnen. Wat je leert in de therapie, daar heb je je hele leven plezier van. Mijn specialisaties bij volwassenen liggen op het gebied van ademhaling en ontspanning, Parkinson en klachten bij musiceren. KINDEREN Ik werk al meer dan 25 jaar met kinderen van alle leeftijden die problemen ondervinden met bewegen. Kinderen waarbij de sensoriek en/of motoriek niet goed is ontwikkeld waardoor ze problemen hebben met deelnemen aan spel, leren, ontspannen, concentreren, waarnemen, enz. Ik onderzoek zowel de oorzaken als de gevolgen van de problemen die deze kinderen ondervinden. Vervolgens help ik hen middels spel, specifieke oefeningen en praktische oplossingen voor spelen, bewegen, ontspannen, concentreren en leren. Ik begeleid en adviseer niet alleen de kinderen maar ook de ouders en de leerkrachten of groepsleid(st)ers. In het proces van de therapie hecht ik veel belang aan de samenwerking met de ouders. Het is belangrijk dat zij inzicht in de problematiek van hun kind krijgen zodat ze beter begrijpen wat er aan de hand is. Zij kunnen dan voor hun kind opkomen en het helpen bij moeilijkheden op school, sportlessen, of bij het spelen met andere kinderen. Bovendien is het voor kinderen een prettig gevoel dat hun ouders hen begrijpen. Ze voelen zich dan gesteund. Ook baby's hebben soms therapie nodig. Het gevoel dat er iets is met je nog maar pas geboren kind kan heel confronterend zijn. Als ouder wil je graag het beste voor je kind. Ik draag de ouders ideeën aan om het kind thuis zo goed en veilig mogelijk in zijn ontwikkeling te stimuleren. Ik help hen met adviezen over de verzorging en manier van hanteren, voeden, baden en aankleden van hun kind. De behandeling vindt, indien nodig, aan huis plaats. Een jong kind voelt zich, in zijn/haar vertrouwde omgeving thuis en is dan meer ontspannen. Dat is een voordeel tijdens de therapie. Bovendien kan ik dan direct aansluiten op de thuissituatie van ouders en kind. Indien nodig kan ik de ouders adviseren over de behandeling door iemand van een andere discipline. Ik onderhoud goede contacten met andere therapeuten, artsen en begeleiders van jonge kinderen en hun ouders, meer hierover leest u op deze pagina: klik hier Ik behandel ook kinderen met orthopedische problemen en houdingsafwijkingen. Dat zijn bijvoorbeeld schouder-, nek-, rug-, knie- en voetproblemen. Ook zie ik kinderen met spierspanningspijn of hyperventilatie . Samen met het kind, en vaak ook samen met de ouders, pakken we pijnklachten, ademhaling of spanningsproblemen zo snel mogelijk aan zodat het kind er zo spoedig mogelijk baat bij heeft en weer lekker in zijn vel komt te zitten. Lid VvOCM (Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck). Geregistreerd in Kwaliteitsregister Paramedici en het kwaliteitsregister voor Kinder Oefentherapeuten onder nr. 39901123694.

Jolanda Okhuijzen

foto Jolanda Okhuijzen Werkzaam in: Bussum Beroepsgroep: Oefentherapeut Cesar BIG registratie: Onbekend

Zwangerschaps begeleiding,hyperventilatie en ademklachten zoals COPD en astma.

Tjitske Bethlehem

foto Tjitske Bethlehem Werkzaam in: Bussum Beroepsgroep: Oefentherapeut Cesar en Werkhouding in bedrijf BIG registratie: Onbekend

Specialisaties: oefentherapie voor bedrijven en individuele patienten. Hyperventilatie en ademklachten zoals COPD en astma zwangeren met klachten.

Tamara Kruis

foto Tamara Kruis Werkzaam in: Bussum Beroepsgroep: Kinderoefentherapie BIG registratie: Onbekend

Graag stel ik me aan u voor. Mijn naam is Tamara Kruis. Ik ben 21 jaar en woon in Apeldoorn. Sinds 15 januari 2012 ben ik werkzaam in de Praktijk Oefentherapie Bussum als oefentherapeut voor kinderen. In de zomer van 2011 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut en ik wist tijdens de gehele opleiding al dat ik met kinderen wilde gaan werken. Bij alle extra cursussen en verdiepingen koos ik voor oefentherapie en kinderen en naarmate ik mezelf verder ontwikkelde interesseerde ik mij steeds meer voor dit deel van de Oefentherapie. Het werken met kinderen geeft mij zoveel plezier omdat zij nog heerlijk onbezorgd zijn. Ze zijn spontaan en zeggen wat ze denken. Dat vind ik zo verfrissend. Kinderen kunnen ook niet altijd duidelijk zeggen wat er met ze aan de hand is en dit maakt het interessant en spannend om samen met kind, zijn ouders en leerkracht te werken aan de puzzel. Tamara Kruis Toen ik afgestudeerd was heb ik gesolliciteerd in Bussum naar aanleiding van een vacature kinderoefentherapie. Na een korte sollicitatie procedure in december 2011 was ik degene die half januari 2012 mocht gaan beginnen in Bussum. We zijn nu 2½ maand verder en ik heb het erg naar mijn zin. Zoals ik al dacht zijn kinderen helemaal mijn doelgroep. Ik begon met een paar kinderen en heb het nu opgebouwd naar 2-3 dagdelen. We hopen natuurlijk dat ik er daar nog veel aan toe mag voegen. Momenteel ben ik de post-HBO opleiding Kinderoefentherapie aan het volgen om me te specialiseren in Kinderoefentherapie. Ik ben nog jong, maar zeer gemotiveerd om te werken. Het lijkt mij een nieuwe en spannende uitdaging om een bijdrage te gaan leveren binnen deze praktijk. Ik kijk er naar uit om nieuwe contacten op te doen.

Locaties

Praktijk Oefentherapie Bussum

Adres: Torenlaan 11 B, Bussum Beroepsgroep: oefentherapeut Bekijk locatie

2 ervaringen
Praktijk Kinderoefentherapie Bussum

Openingstijden

  • Maandag09:00 uur - 19:00 uur
  • Dinsdag09:00 uur - 21:00 uur
  • Woensdag09:00 uur - 19:00 uur
  • Donderdag09:00 uur - 19:00 uur
  • Vrijdag09:00 uur - 19:00 uur
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten

Zijn de gegevens onjuist?
Vul de nieuwe gegevens hieronder in.

Ervaring van Bibi met Praktijk Kinderoefentherapie Bussum

Op 19 december 2013 schreef Bibi de volgende ervaring:

Erg betrokken, zeer goede klik met de kinderen, fijne en goede communicatie. Tevens erg effectief. Hele goede ervaringen voor allebei mijn kinderen!

Gemiddelde: 8.3
Wachttijd: 8.0
Accomodatie: 8.0
Behandeling: 9.0

Ervaring van Anoniem met Praktijk Kinderoefentherapie Bussum

Op 13 april 2012 schreef Anoniem de volgende ervaring:

Erg fijn om te zien hoe betrokken men is met de kinderen, een compliment voor de therapeuten van Oefentherapie Bussum.

Gemiddelde: 8.2
Wachttijd: 8.0
Accomodatie: 7.5
Behandeling: 9.0

Schrijf u in voor de nieuwsflits!