Over Gezond vanuit de Kern

De praktijk is nu in Alkmaar gevestigd. Jolande is niet praktiserend, Jolande is wel begeleidend & coachend actief voor mensen met chronisch pijnklachten, ademhalingsproblemen en tevens is zij lichaamswerk trainer HSP. De praktijk is ooit gestart als Oefentherapie Cesar en bestaat al meer dan 30 jaar (gestart in Castricum maart 1982)  en is verhuisd in 2006 naar dorpshuis de Kern. Sindsdien draagt de praktijk dan ook de nieuwe naam Oefentherapie vanuit de Kern. Jolande M. van Ek is de enthousiaste beweeglijke as van de praktijk, bewegen en in beweging blijven daar draait het bij haar om.  De praktijk is aangesloten bij:   VvOCM, beroepsvereniging voor oefentherapeuten Cesar Mensendieck       Netwerk Chronische pijn klachten. Netwerk van samenwerkende oefentherapeuten, revalidatie artsen, revalidatiecentra en pijnpoli. VONK-ib netwerk van oefentherapeuten NoordKennemerland                                                                                                                        

Een mens is gemaakt om te bewegen. Het is de beweging die ons in ontwikkeling brengt op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Het zelfregulerende vermogen, het zelfrevaliderende vermogen en de wetenschap dat een mens nooit te oud is om te leren zijn voor de oefentherapeut  Jolande een spirit in haar eigen leven. Met deze spirit probeert zij ieder mens die zij ontmoet te inspireren en in beweging te krijgen. Inmiddels zijn al veel mensen met ademhalingsstoornissen, bewegingsklachten, conditieproblematiek, houdingsproblemen bij en met haar op zoek gaan naar een nieuwe manier van bewegen, om herstel en balans te vinden in het lichaam. Dit zoeken gebeurt nogal eens in samenwerking met Joy Boelens, pyscholoog en supervisor. Jolande heeft jongere kinderen met sensomotorische achterstanden begeleid, dit veelal in samenwerking met de ambulante begeleiders, de Intern begeleiders en de logopedisten van logopedie praktijk Castricum. Wegens leeftijd en verhuizing naar Alkmaar is zij hier mee gestopt. De praktijk streeft er naar de zorg op gebied van ademhaling, beweging, houding en motorische ontwikkeling op maat te leveren. Uitgaande van de vraagstelling en of het beweegprobleem van de cliënt, hierbij wordt recent wetenschappelijk onderzoek en onderbouwde behandel richtlijnen betrokken. De samenwerking met de cliënt staat voorop, mede hierdoor kan er geoefend worden in een taakgerichte en betekenisvolle setting, deze kan zeer uiteenlopend zijn zoals - preventief en curatief - leefstijl verandering- , Chronische pijnklachten, conditie verbetering.                                                                                        De vragen waarmee u zich nu kunt aanmelden om een op maat gemaakt advies te krijgen zijn bijv. rond: Chronische pijnklachten, a-specifieke lage rugklachten, hoofdpijnklachten, nek-schouderklachten, kyphose, rheumatische aandoeningen, scoliose, COPD, loopstoornissen.  Er wordt gewerkt middels het coachingsmodel met het doel dat het geleerde in het dagelijkse bewegen van de cliënt kan worden toegepast en in toenemende mate eigen wordt.   Jolande verwijst voor de oefentherapeutische behandelingen door naar gespecialiseerd collega\'s. VOOR BEOORDELINGEN ZIE OOK www.zorgkaartnederland.nl

De praktijk is door de gunstige ligging nabij het centrum van Alkmaar en dichtbij het station goed te bereiken. In de buurt zijn parkeermogelijkheden voor zowel fietsen als auto\'s. Het parkeren is betaald, hiervoor kunt dient u gebruik maken van mijn bezoekersparkeer app.

Route naar Gezond vanuit de Kern

Deel uw ervaring

Wij willen u vragen om onderstaande criteria te beoordelen waarbij een 1 staat voor zeer slecht en een 10 voor uitstekend.
De velden met een * zijn verplicht.

Heeft u lang moeten wachten op een afspraak? Werd u op de door u afgesproken tijd geholpen of liep de afspraak uit?

Heeft u voldoende informatie ontvangen over uw aandoening/klacht en de behandeling hiervan?

Bent u tevreden over de behandeling? Hoe beoordeelt u het effect van de door u ontvangen behandeling?

Voelde u zich op uw gemak bij de zorgverlener? Was er voldoende aandacht en voelde u zich gehoord? Hoe was de communicatie met de zorgverlener?

Hoe ziet de praktijk eruit? Is de praktijk schoon en hygiƫnisch? Hoe is de bereikbaarheid? Heeft de praktijk alle faciliteiten voor uw behandeling?


Bij het delen van uw ervaring is alleen uw voornaam zichtbaar. Overige gegevens als uw e-mailadres worden niet vermeld en zijn enkel bekend bij Praktijkindebuurt.nl. Wij respecteren uw privacy.

Man Vrouw

Ervaringen met Gezond vanuit de Kern

9.0

,

op een plezierige manier in de spiegels gekeken
Lees meer

Stel een vraag aan Gezond vanuit de Kern

Captcha

Specialisaties

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van de volgende aandoeningen/klachten:

Ademhalings- en ontspanningsklachten
Chronische pijnklachten

Team

Jolande M. van Ek

foto Jolande M. van Ek Werkzaam in: Alkmaar Beroepsgroep: Oefentherapie BIG registratie: Onbekend

1 ervaring
Gezond vanuit de Kern

Openingstijden

  • Maandag09:00 uur - 18:30 uur
  • Dinsdag13:00 uur - 19:00 uur
  • Woensdag09:00 uur - 18:30 uur
  • Donderdag13:00 uur - 19:00 uur
  • Vrijdag09:00 uur - 18:00 uur
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten

Zijn de gegevens onjuist?
Vul de nieuwe gegevens hieronder in.

Ervaring van bibi met Gezond vanuit de Kern

Op 5 november 2013 schreef bibi de volgende ervaring:

op een plezierige manier in de spiegels gekeken

Gemiddelde: 9.0
Wachttijd: 9.3
Accomodatie: 9.8
Behandeling: 7.9

Schrijf u in voor de nieuwsflits!