Huisarts Haarlem Jacobs huisarts

Italielaan 170
2034BZ, Haarlem
0235331592


Onjuiste gegevens?

Over Huisarts Haarlem Jacobs

Welkom op de praktijk informatie pagina van Huisartsen Praktijk Jacobs.

Specialisatie Diabetes DeZoed Europawijk

Bij U is suikerziekte vastgesteld, deze folder informeert U over het aanbod van zorg voor suikerziekte in DeZoed Europawijk.
Suikerziekte, of Diabetes Mellitus is een chronische aandoening waarbij het gehalte aan suiker in het bloed te hoog is. Het belangrijkste gevolg daarvan is het ontstaan van hart-en  vaatziekten en afwijkingen aan de nieren en van het zenuwstelsel. Deze veranderingen verlopen in de loop van jaren ongemerkt, maar zijn te voorkomen of te vertragen door goed gebruik van medicijnen, aanpassen van voeding en door meer lichamelijke activiteit.
Omdat suikerziekte zo sluipend verloopt is het van het grootste belang om regelmatig het bloedsuikergehalte te controleren en onderzoek te doen naar verschijnselen of voorboden van complicaties.

DeZoed Europawijk biedt U daarom volgens de standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap een controleprogramma aan bestaande uit:
het voorschrijven van de noodzakelijke medicatie door de huisarts en/of de praktijkondersteuner driemaandelijkse controle van bloed, urine, bloeddruk en gewicht, bij de praktijkassistente jaarlijks uitgebreid bloedonderzoek, lichamelijk onderzoek, en een gesprek over het inpassen van de suikerziekte in uw dagelijks leven bij de praktijkondersteuner, gevolgd door een jaarlijks consult bij de huisarts om het verloop van de suikerziekte te bespreken begeleiding door de diëtist om uw dieet zo goed mogelijk aan te passen aan uw suikerziekte tweejaarlijks consult bij de optometrist om de complicaties die in het oog kunnen optreden en op den lange duur tot blindheid kunnen lijden, zo vroeg mogelijk op het spoor te komen en te kunnen behandelen. daarnaast biedt DeZoed U ook begeleiding door de apotheker om de voorgeschreven medicatie aan te passen aan de andere medicatie die U gebruikt en aan uw specifieke omstandigheden. Ook bewaakt de apotheker uw medicijngebruik en waarschuwt hij U wanneer er onregelmatigheden in het gebruik geconstateerd worden.

begeleiding door de fysiotherapeut om uw dagelijkse lichamelijke activiteit zodanig te beïnvloeden dat uw suikerziekte beter onder controle te krijgen en te houden is. begeleiding door de psycholoog als U problemen ondervindt met het hebben van suikerziekte. In samenwerking met de regionale organisatie die het begeleiden van chronische ziekten begeleidt (KCOETZ), worden de gegevens die in de praktijk worden vastgelegd, anoniem verzameld, zodat ook wij geïnformeerd blijven over hoe goed wij, met U samen, de suikerziekte in onze praktijk onder controle hebben.
voor verdere inhoudelijke informatie over suikerziekte kunt U de praktijkassistente vragen om de NHG patientenbrief Diabetes, deze brief kunt U ook vinden op het internet : www.nhg.artsennet.nl/ patientenbrieven, diabetes.


COPD DeZoed Europawijk

Bij U is COPD vastgesteld, deze folder informeert U over het aanbod van zorg voor COPD in DeZoed Europawijk.
COPD, Chronic Obstructive Pulmonary Disease, (betekent in het Nederlands een chronische obstructieve longziekte) is een chronische aandoening waarbij de weerstand van de kleinere luchtwegen in de long te hoog is.

Oorzaak en verloop
Het belangrijkste kenmerk van COPD is het ontstaan van toenemende benauwdheids-klachten door een verminderde zuurstofopname in de longen. Deze klachten  nemen in de loop van jaren haast ongemerkt toe. en zijn veroorzaakt door bijv. roken en inademen van fijnstof.( bijv. door luchtverontreiniging)
Door vroegtijdige herkenning en vaststelling van de ziekte zijn de gevolgen van vroegtijdig ontdekte COPD te beperken.

Wat kunt u er aan doen?

 • Consequent gebruik van de voorgeschreven medicijnen;
 • Zorgen voor voldoende lichaamsbeweging; (evt. deelname aan een COPD Plus Beweegprogramma o.l.v. de fysiotherapeut)
 • Blootstelling aan schadelijke stoffen te beperken;
 • Stoppen met roken;
 • Uw lichamelijke conditie op peil te houden.

Wat kunnen wij eraan doen?

 • De medewerkers van DeZoed Europawijk bieden U volgens de standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap een controleprogramma aan bestaande uit:
 • het voorschrijven van de noodzakelijke medicatie door de huisarts en/of de praktijkondersteuner;
 • meting van de longfunctie door de praktijkondersteuner of een gespecialiseerde assistente om de aandoening vast te stellen; 
 • vervolgmetingen om het effect van de behandeling te monitoren;
 • ondersteuning door speciaal daarvoor opgeleide praktijkondersteuner of assistente bij het stoppen met roken; 
 • jaarlijks consult bij de praktijkondersteuner om het beloop van de ziekte te monitoren en zo nodig de begeleiding bij te sturen. 

daarnaast bieden wij U:

 • begeleiding door de apotheker om de voorgeschreven medicatie aan te passen aan de andere medicatie die U gebruikt en aan uw specifieke omstandigheden.
 • begeleiding in het juiste gebruik van inhalatiehulpmiddelen door de apotheker;
 • begeleiding door de fysiotherapeut om uw dagelijkse lichamelijke activiteit zodanig te beïnvloeden dat uw COPD beter onder controle te krijgen en te houden is;
 • deelname aan een COPD Plus Beweegprogramma o.l.v. de fysiotherapeut;
 • begeleiding door een psycholoog als U problemen ondervindt met het hebben van COPD;
 • begeleiding door de diëtist om uw voeding beter af te stemmen op uw behoefte die door het hebben van COPD is veranderd en om te zorgen dat u in een optimale     voedingstoestand blijft

Tenslotte,…
De gegevens die in de praktijk worden vastgelegd, worden anoniem verzameld en geanalyseerd, zodat ook wij geïnformeerd blijven over hoe goed wij, samen met U, de COPD zorg in onze praktijk geregeld hebben.
Voor verdere inhoudelijke informatie over COPD kunt U de praktijkassistente vragen om de NHG patiëntenbrief COPD, en de folder COPD Plus Beweegprogramma.
Deze informatie kunt U ook vinden op het internet :
www.nhg.artsennet.nl/patientenbrieven, copd.

Welkom op de praktijk informatie pagina van Huisartsen Praktijk Jacobs.

Huisartsen Praktijk Jacobs is een huisartsen praktijk gevestigd in Haarlem.
Op deze pagina vindt u informatie over openingstijden, bereikbaarheid en contact informatie.
Daarnaast kunt een beoordeling schrijven over deze praktijk en beoordelingen van andere bezoekers lezen.

Route naar Huisarts Haarlem Jacobs

Deel uw ervaring

Wij willen u vragen om onderstaande criteria te beoordelen waarbij een 1 staat voor zeer slecht en een 10 voor uitstekend.
De velden met een * zijn verplicht.

Heeft u lang moeten wachten op een afspraak? Werd u op de door u afgesproken tijd geholpen of liep de afspraak uit?

Heeft u voldoende informatie ontvangen over uw aandoening/klacht en de behandeling hiervan?

Bent u tevreden over de behandeling? Hoe beoordeelt u het effect van de door u ontvangen behandeling?

Voelde u zich op uw gemak bij de zorgverlener? Was er voldoende aandacht en voelde u zich gehoord? Hoe was de communicatie met de zorgverlener?

Hoe ziet de praktijk eruit? Is de praktijk schoon en hygiƫnisch? Hoe is de bereikbaarheid? Heeft de praktijk alle faciliteiten voor uw behandeling?


Bij het delen van uw ervaring is alleen uw voornaam zichtbaar. Overige gegevens als uw e-mailadres worden niet vermeld en zijn enkel bekend bij Praktijkindebuurt.nl. Wij respecteren uw privacy.

Man Vrouw

Ervaringen met Huisarts Haarlem Jacobs

9.8

,

Kom al heel lang bij dokter Jacobs.Met name zijn ijzersterke diagnoses en deskundigheid zou ik heel erg missen, als er een moment komt dat dokter Jacobs er mee stopt.
Lees meer
9.0

,

Ik ben al me hele leven bij huisarts jacobs in haarlem! Ik ben zeer blij dat de dokter er nog een paar jaar aan vast knoopt deze ervaring moeten we niet verliezen in de zorg.
Lees meer
9.5

,

Ik ben al ruim 5 jaar onder behandeling bij dokter Jacobs, nooit hoeven wachten in tegenstelling met mijn vorige huisarts! Na de verbouwing is de praktijk zeker een mooi visitekaartje speelt toch altijd mee waar je zit te wachten.
Lees meer

Stel een vraag aan Huisarts Haarlem Jacobs

Captcha

3 ervaringen
Huisarts Haarlem Jacobs

Zijn de gegevens onjuist?
Vul de nieuwe gegevens hieronder in.

Ervaring van Aart van den Berg met Huisarts Haarlem Jacobs

Op 4 september 2012 schreef Aart van den Berg de volgende ervaring:

Kom al heel lang bij dokter Jacobs.Met name zijn ijzersterke diagnoses en deskundigheid zou ik heel erg missen, als er een moment komt dat dokter Jacobs er mee stopt.

Gemiddelde: 9.8
Wachttijd: 10.0
Accomodatie: 9.5
Behandeling: 10.0

Ervaring van Anoniem met Huisarts Haarlem Jacobs

Op 5 mei 2012 schreef Anoniem de volgende ervaring:

Ik ben al me hele leven bij huisarts jacobs in haarlem! Ik ben zeer blij dat de dokter er nog een paar jaar aan vast knoopt deze ervaring moeten we niet verliezen in de zorg.

Gemiddelde: 9.0
Wachttijd: 9.0
Accomodatie: 9.0
Behandeling: 9.0

Ervaring van Jan van Lussen met Huisarts Haarlem Jacobs

Op 10 april 2012 schreef Jan van Lussen de volgende ervaring:

Ik ben al ruim 5 jaar onder behandeling bij dokter Jacobs, nooit hoeven wachten in tegenstelling met mijn vorige huisarts! Na de verbouwing is de praktijk zeker een mooi visitekaartje speelt toch altijd mee waar je zit te wachten.

Gemiddelde: 9.5
Wachttijd: 9.5
Accomodatie: 9.5
Behandeling: 9.5

Schrijf u in voor de nieuwsflits!